Over ons

De Buitenmeent bestaat nu uit drie/vier huishoudens die samen een woondroom hebben. Samen leven, met ieder onze eigen plek. Een plek waar mens en natuur elkaar ontmoeten.

Wij hebben veel te bieden vanuit onze ervaring in werk en privé. Dat helpt ons om onze woon-droom in vervulling te laten gaan. Wij zijn met recht een serieuze partner.

Waar dat aan te merken is?
Wij hebben ervaring bij het ontwikkelen, uitvoeren en bestendigen van particulier opdrachtgeverschap: www.meanderhof.nl. Hierbij zijn mensen van onze groep actief (geweest) bij:

Bestuurlijk werk – als voorzitter, penningmeester, secretaris en overige rollen.
Aanleg en onderhoud van de buitenruimten, grote gemeenschappelijke tuinen van borders tot fruitboomgaard en speelplaats tot vuurplaats
Inrichten en onderhouden van gemeenschappelijke ruimten, zoals de buurthuiskamer, algemene en fietsenbergingen
• In aanloop en ontwerpfase; veel overleg met externe partijen. Denk aan gemeente, woningbouwvereniging, architecten, aannemers, en provincie.

We stellen ons voor…

Annetje

In mijn woondroom heb ik ruimte om mij heen. Er is veel groen, een moestuin en kippetjes die scharrelen. Het lijkt me fijn om samen met een aantal gezinnen die ruimte op te zoeken. Wel ieder zijn eigen woning, maar tóch samen.

Het liefst wil ik een naar buiten gekeerd buurtschap vormen zodat we ook iets toevoegen aan onze leefomgeving.

Op dit moment woon ik met twee jongvolwassen kinderen in de Meanderhof.nl  in Zwolle. Het fijne van het wonen in de hof is de verbondenheid en de gezamenlijke initiatieven. 

Annetje Bierma | Edelsmid in Zwolle

Arjen en Janke

Onze droom is een landelijke woonplek. Een plek waar we duurzaam kunnen bouwen en wonen, in harmonie met de omgeving. Wij wonen nu in de www.meanderhof.nl 

Duurzaam
De Buitenmeent is een erf waar je thuis bent. Waar je zorg draagt voor elkaar en voor de omgeving. Een energieneutrale en duurzame; een plek waar je samen het verschil maakt!

Arjen | Onderwijsadvies
Janke | Adviseur vitaliteit bij Landstede

Anky

Ik kijk naar buiten en zie onze groene gezamenlijke tuin. Ik zie onze moestuin en de kleine boomgaard in spe. We delen een elektrische auto en wekken de stroom daarvoor zelf op. We steken allemaal tijd in het onderhoud van het gezamenlijk bezit.

Ervaring
Anky woont nu in Zwolle in de www.meanderhof.nl en werkt als jurist.

Anky Kloosterman | Jurist

Erik en Ria

Wij zoeken een levensloopbestendig, energieneutraal, natuurinclusief en duurzaam gebouwd huis in een groene omgeving. Ons huis staat op een plek met boomgaard, moestuin en een voedselbos.

Ervaring
In de ecowijk Meanderhof, waar we nu wonen, hebben we veel ervaring opgedaan.

Erik de Kruijff | Landschap Overijssel & eigenaar De Snoeicoach
Ria Marteijn | Eigenaar cateringbedrijf