Over ons

De Buitenmeent bestaat nu uit zes huishoudens die samen een woondroom hebben. Samen leven, met ieder onze eigen plek. Een plek waar mens en natuur elkaar ontmoeten.

Wij hebben veel te bieden vanuit onze ervaring in werk en privé. Dat helpt ons om onze woon-droom in vervulling te laten gaan. Wij zijn met recht een serieuze partner.

Waar dat aan te merken is?
Wij hebben ervaring bij het ontwikkelen, uitvoeren en bestendigen van particulier opdrachtgeverschap: www.meanderhof.nl. Hierbij zijn mensen van onze groep actief (geweest) bij:

Bestuurlijk werk – als voorzitter, penningmeester, secretaris en overige rollen.
Aanleg en onderhoud van de buitenruimten, grote gemeenschappelijke tuinen van borders tot fruitboomgaard en speelplaats tot vuurplaats
Inrichten en onderhouden van gemeenschappelijke ruimten, zoals de buurthuiskamer, algemene en fietsenbergingen
• In aanloop en ontwerpfase; veel overleg met externe partijen. Denk aan gemeente, woningbouwvereniging, architecten, aannemers, en provincie.

We stellen ons voor…

Rutger en Lisette

Onze woondroom: Wakker worden op een plek waar het altijd voelt alsof we in de natuur op vakantie zijn. We zijn veel buiten, bezig met de tuin, de boomgaard, de kippen en de andere dieren.

Ervaring
Rutger en Lisette hebben woonervaring in de Meanderhof en in de Bongerd. Rutger heeft twee kinderen, Lisette drie. Twee kinderen wonen nog thuis.

Rutger Ekhart | Beheermanager buitenruimte, Gemeente Zwolle
Lisette Loonstra | Ambulant Begeleider basisonderwijs

Annetje

In mijn woondroom heb ik ruimte om mij heen. Er is veel groen, een moestuin en kippetjes die scharrelen. Het lijkt me fijn om samen met een aantal gezinnen die ruimte op te zoeken. Wel ieder zijn eigen woning, maar tóch samen.

Het liefst wil ik een naar buiten gekeerd buurtschap vormen zodat we ook iets toevoegen aan onze leefomgeving.

Op dit moment woon ik met 2 kinderen (van 16 en 19) in de www. Meanderhof.nl  in Zwolle. Het fijne van het wonen in de hof is de verbondenheid en de gezamenlijke initiatieven. 

Annetje Bierma | Edelsmid in Zwolle

Arjen en Janke

Onze droom is een landelijke woonplek voor ons en onze twee puberzonen. Een plek waar we duurzaam kunnen bouwen en wonen, in harmonie met de omgeving. Wij wonen nu in de www.meanderhof.nl 

Duurzaam
De Buitenmeent is een erf waar je thuis bent. Waar je zorg draagt voor elkaar en voor de omgeving. Een energieneutrale en duurzame; een plek waar je samen het verschil maakt!

Arjen | Bedrijfsvoering
Janke | Studentbegeleider

Anky

Ik kijk naar buiten en zie onze groene gezamenlijke tuin. Ik zie onze moestuin en de kleine boomgaard in spe. Er is plek voor dieren en voor gasten. We delen een aantal elektrische auto’s en wekken de stroom daarvoor zelf op. We steken allemaal tijd in het onderhoud van het gezamenlijk bezit.

Ervaring
Anky woont nu in Zwolle in de www.meanderhof.nl. Werkt als jurist en heeft twee puberkinderen.

Anky Kloosterman | Jurist

Erik en Ria

Wij zoeken een levensloopbestendig, energieneutraal, natuurinclusief en duurzaam gebouwd huis in een groene omgeving. Ons huis staat op een plek met boomgaard, moestuin en een voedselbos.

Ervaring
In de ecowijk Meanderhof, waar we nu wonen, hebben we veel ervaring opgedaan.

Erik de Kruijff | Landschap Overijssel
Ria Marteijn | Cateraar

Gert en Elisabeth

De Buitenmeent is een plek waar we genieten van het ‘buiten’ gevoel. Waar we omzien naar elkaar en veel dingen samen delen.

Duurzaamheid
In alles wat we doen, is duurzaamheid ons uitgangspunt.

Gert | Productowner
Elisabeth | Marketing Manager